tirsdag den 15. februar 2011

Musiktimen

Musiklokalet havde til huse i skolens tidligere gymnastiksal. Den gamle springmadras stod stadig i redskabsrummet, og man kunne endnu ane lugten af sved, selvom det var flere år siden, at lokalet var blevet brugt til skolens idrætstimer.
3.klassen sad i en hestesko ud for klaveret, hvor læreren sad og hamrede i tangenterne. Eleverne sang fra den røde sangbog som de havde fået udleveret i 1.klasse, og som skulle følge dem op gennem folkeskolen. Det var også den der blev sunget fra hver dag kl.7.55, når der var morgensang i skolens aula.

Som altid opstod der uro blandt klassens seje drenge, som havde en intern konkurrence om, hvem der kunne ændre de ellers uskyldige tekster, til de mest sjofle strofer. Denne dag blev deres leg ikke ignoreret som det ellers var blevet for vane. Uden varsel stoppede læreren med at spille. Han rejste sig vred op samtidig med, at han smækkede låget til tangenterne hårdt i. Eleverne så måbene til, mens han hurtigt bevægede sig i retning af drengegruppen, som få sekunder inden havde moret sig med deres leg. Voldsomt greb læreren fat i den dreng, der sad tættest på, og trak ham i øret igennem lokalet mod udgangen i det fjerneste hjørne. Drengen hylede og skreg:"AV AV MIT ØRE. MIT ØRE.", men læreren fortsatte i samme tempo med drengen efter sig.

Der var helt stille i musiklokalet, da læreren kort efter kom tilbage igen. Uden et ord satte han sig igen bag klaveret og fortsatte hvor han kort for inden havde sluppet.

En halvtime senere ringede klokken og eleverne fik frikvarter.
På en bænk udenfor den gamle gymnastiksal sad drengen. De røde øjne afslørede, at han havde grædt. Hans øreflip blødte. I hånden havde han den guld ørering, som 30 minutter tidligere havde siddet i hans øre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar